Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Biserica De Lemn Din Poienile Izei

Biserica De Lemn Din Poienile Izei

Biserica din poienile izei sau poienile glodului, biserică mândră ctitorită de obștea satului, adică de cei mulți și credincioși, vrednici de bunătatea lui dumnezeu, are hramul cuvioasei prascheva. Biserica se află în localitatea poienile izei din judeţul maramureş.

Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult

Biserica de lemn din barsana, cu hramul „intrarea in biserica a maicii domnului, patrimoniul mondial unesco, a fost construita in anul 1720 pe locul numit biserica „sfanta paraschiva din poienile izei, monument unesco, este unul dintre cele mai frumoase si bine conservate monumente din. Aflata in patrimoniul cultural mondial unesco biserica este cunoscuta si sub numele de biserica de lemn din poienile glodului. Onstruită în anul 1604, biserica „sfânta paraschiva din poienile izei este una dintre cele mai vechi biserici de lemn din maramureş.

Biserici Din Lemn Poienile Izei Wooden Church From Maramures See
vizitati articolul complet aici : https://www.pinterest.pt/pin/343610646539794071/
Vă rugăm redefiniţi căutarea, extindeţi raza de căutare sau ştergeţi toate setările aici. În diplomele maramureşene din 24 noiembrie 1430, 18 iunie 1450 si 22 iunie 1458. Cu o istorie zbuciumată, această biserica îngustă și înaltă stă impunătoare prin armonia, prin varietatea delaliilor și prin perfecțiunea proporțiilor.

Cele mai cunoscute si mai captivante scene sunt cele ale.

Una dintre acestea este si biserica de lemn din poienile izei ce poarta hramul sfintei parascheva. Vă rugăm redefiniţi căutarea, extindeţi raza de căutare sau ştergeţi toate setările aici. Onstruită în anul 1604, biserica „sfânta paraschiva din poienile izei este una dintre cele mai vechi biserici de lemn din maramureş.

Spre vest pridvor cu stâlpi de lemn. Biserica de lemn din anul 1604. Biserica de lemn din poienile izei este una din bisericile de lemn din maramureș introduse în patrimoniul mondial al unesco în decembrie 1999.

Wooden Churches Of MaramureÈ™ Included In Unesco World Heritage List List
vizitati articolul complet aici : https://www.outdooractive.com/en/list/wooden-churches-of-maramures-included-in-unesco-world-heritage-list/118702376/
Biserica a fost construită din grinzi de brad. Despre acest lacas bisericesc se spune ca lemnul de temelie a fost pus in secolul xiv. Aici puteti vedea o alta superba biserica de lemn apartinand patrimoniului cultural mondial.

Biserica de lemn din barsana, cu hramul „intrarea in biserica a maicii domnului, patrimoniul mondial unesco, a fost construita in anul 1720 pe locul numit biserica „sfanta paraschiva din poienile izei, monument unesco, este unul dintre cele mai frumoase si bine conservate monumente din.

Aflata in patrimoniul cultural mondial unesco biserica este cunoscuta si sub numele de biserica de lemn din poienile glodului. Arhiva digitală a uar proiect cultural finanțat de ministerul culturii. În satul maramureșean poienile izei se găsește una dintre cele mai vechi și mai valoroase.

De la wikipedia, enciclopedia liberă. Localitatea poienile izei este atestată documentar prima dată în anul 1430. Biserica poartă hramul sfintei cuvioase paraschiva şi este una dintre cele mai frumoase și bine conservate biserici de lemn din maramureș, care ilustrează evoluția.

Biserica De Lemn Din Glod Stramtura
vizitati articolul complet aici : https://www.infopensiuni.ro/cazare-poienile-izei/obiective-turistice-poienile-izei/biserica-de-lemn-din-glod-stramtura_8521
Arhiva digitală a uar proiect cultural finanțat de ministerul culturii. Biserica din poienile izei sau poienile glodului, biserică mândră ctitorită de obștea satului, adică de cei mulți și credincioși, vrednici de bunătatea lui dumnezeu, are hramul cuvioasei prascheva. În diplomele maramureşene din 24 noiembrie 1430, 18 iunie 1450 si 22 iunie 1458.

Corpul principal este construit pe un plan dreptunghic, iar altarul are plan patrat mai stramt decat citeste si alte obiective asemanatoare cu biserica de lemn din poienile izei din judetul maramures

În satul maramureșean poienile izei se găsește una dintre cele mai vechi și mai valoroase. Biserica se află în localitatea poienile izei din judeţul maramureş. Biserica a fost construită din grinzi de brad.

Posting Komentar untuk "Biserica De Lemn Din Poienile Izei"